Bemutatkozik a Bohács Barkács Bt.

Egy rövid áttkintés cégünkről


Az érdi Bohács Barkács Faáru Kis- és Nagykereskedés 1993-ban alakult, száz százalékban családi vállalkozásként.
Az alapítástól eltelt alig kilenc év alatt ugyancsak jelentős fejlődésen ment keresztül a cég,


mire létrehozta jelenlegi, Érd belterületén, főútvonal mentén fekvő, színvonalas, minőségi alapanyagokat és kellékeket forgalmazó barkács áruház és alapanyagbázisát, melyet szűkebb pátriáján túl egyre nagyobb számban keresnek fel vásárlók az ország távolabbi részeiről is.

Hogy indult a vállalkozás és milyen jelentősebb állomásai voltak? - kérdeztük Bohács Péter cégtulajdonos ügyvezetőt.

A Bohács Barkács kereskedés 1993-ban egészen kicsiben kezdte meg tevékenységét - alapanyagok, lécek, zárak, vasalatok, csavarok forgalmazásával - a jelenlegi telek végében álló, rossz infrastruktúrájú, kis víkendházban.
Majd 1995-ben, két évvel az alapítás után épült fel a ma is működő, 120 m2-es bolt. Ez hozta meg először az igazán nagy áttörést.

Ekkor már elkezdtünk foglalkozni Németországból behozott II. osztályú lécekkel, amelyeket kisebb-nagyobb tételben viszonteladóknak adtunk tovább.
1996-ban vásároltunk egy függőleges lapszabászgépet, így beindíthattuk lapszabászati tevékenységünket, amely ismét jelentős mérföldkőnek számít a cég életében, hiszen ezzel az asztalosok munkáját könnyítő szolgáltatásunkkal, lapeladásunk is megsokszorozódott.

1997-ben újabb nagy beruházásra került sor, felépítettünk 350 m2-es csarnokot, amelyről azt gondoltuk sose nőjük ki, ám mire elkészült már kicsinek bizonyult, és ismét raktározási gondokkal küzdöttünk, kénytelenek voltunk raktárt bérelni. Ebben az időben a II. osztályú lécek mellett, II., de inkább III-IV.osztályú lambériák forgalmazását is elkezdtük, azonban itt hamar bebizonyosodott, hogy „olcsó húsnak híg a leve", minőségi problémáink voltak az áruval kapcsolatosan, ezért gyorsan beszüntettük további beszerzését, árusítását.

1999-től Ausztriából hozzuk be az A, B, B/C minőségű faárukat.
2000 ismét a beruházások éve volt, ekkor vettünk egy targoncát, mely nagyban megkönnyítette nagykereskedelmi tevékenységünk végzését, valamint még ebben az évben sikerült megvásárolni a szomszédos telket és megkezdtük a bővítést, a nagy barkács áruház építését.
2001 nyarán elkészült az új áruházrész, amellyel együtt már 1000 m2-es eladótérrel és mintegy 500 m2-es raktártérrel rendelkezünk.
A cég fő profilja a faáruk - lambéria, hajópadló, táblásított fenyők különböző méretben és vastagságban - forgalmazása.
Ausztriából és Németországból jelenleg öt beszállító céggel állunk kapcsolatban, amelyek termékei árban és minőségben egyaránt nagyon versenyképesek a hazai piacon. Tőlük beszerzett táblásított anyagaink luc-, borovi-, vörösfenyő, valamint csomómentes lucfenyőből készülnek, de rendelkezünk olyan különlegességgel is mint a teljes keresztmetszetébentfüstölt, ezáltal teljes keresztmetszetében azonos színű, antikolt fenyőlappal is.

Egyrétegű anyagaink széltol-dottan, hossztoldás nélkül - 18-40 mm vastagságban, 4000, 5000 x 1210 mm táblaméretben - állnak rendelkezésre.
Teljesen csomómentes lucból készült osztrák faléceket is forgalmazunk, de egyéb szegő-és díszítőlécek, képkeret lécek terén is jelentős a választékunk.

Munkalapokból, mintegy 20-25 félét tudunk kínálni, mosogatóhely kivágást is vállalva, mint szolgáltatásunk részét.
Lambéria és hajópadló kínálatunk nagyon széles, mind alapanyag, mind kivitel tekintetében.
A fentieken túl áruskálánkban megtalálhatók még a furnérozott-, rétegelt-, hajlítható rétegelt, furnérozott rétegelt lemezek, pozdorja lapok, MDF, OSB lapok, lécbetétes bútorlapok is.

Forgácslapokból az INTERSPAN termékeket kínáljuk, rétegelt lemezeink Indonéziából és Oroszországból származnak.
Barkácsáruházunkban természetesen az asztalosok számára szükséges egyéb kellékek, zárak, vasalatok, szegek, csavarok, ragasztók stb. éppúgy megtalálhatók, mint a Bosch és Makita kisgépek.

Távlati céljaink között szerepel az árukínálat állandó bővítése, telephelyünk és szolgál tatásaink körének folyamatos fejlesztése mellett, a kiszállítás terén a saját gépkocsival történő fuvarozás megoldása.

Továbbiakban is kiemelt célunk egy erős viszonteladói hálózat kiépítése - fejezte be tájékoztatóját Bohács Péter.

Mindenki jobban teljesítheti a rövid távú célokat, ha ismeri a hosszabb távú stratégiát, amely a Bohács Barkács Faáru Kis- és Nagykereskedés esetében ugyancsak egyértelmű és előremutató.

(ny)


Bohács Barkács Bt. üzlet
Bohács Barkács Bt. raktárUGRÁS AZ OLDAL TETEJÉRE