Beruházással a válság ellen

Új raktárépülettel bővült a Bohács Barkács Bt. telephelye


Katonás rend és tisztaság, ezzel jellemezhetnénk a Bohács Barkács Bt. raktárhelyiségeit. Végignézve rajtuk nem is gondolnánk, hogy ekkora forgalom zajlik itt, hiszen a hatalmas raktárkészlet szinte havonta cserélődik. A „rendezettség" a közelmúltban megvalósított beruházásnak köszönhető, melynek nyomán a raktárterület
1000 m2-rel bővült, valamint az új tárolási technológiának köszönhetően a raktárak kihasználtsága is javult.


6 éve kezdtünk el foglalkozni alapanyag-nagykereskedelemmel, akkoriban még egy csarnokkal és homlokvillás targoncás technológiával - mondja Bohács Péter cégvezető.
Rövid időn belül sikerült megvetni a lábunkat a piacon, növekedni kezdtünk, így egyre nagyobb raktárkapacitásra volt szükség. Ez a tendencia azóta is tart, és a jelen gazdasági helyzet ellenére most is az „előre mene külést" választottuk, ezért pályáztunk csarnoképítésre és gépbeszerzésre.

- Okozott-e problémát a pályázat követelményeinek való megfelelés?

Mivel cégünk több évre visszamenőleg jó pénzügyi mutatókkal rendelkezik, amely emelkedő tendenciát mutat, így sikerült minden elvárásnak megfelelnünk, és az igényelt összeget teljes egészében megkaptuk.

- Mi változott a fejlesztések megvalósítása óta?
Az új csarnoképülettel a raktározási kapacitás 1000m2-es területtel bővült. Az új csarnoképülettel a raktározási kapacitás 1000m2-es területtel bővült.

Saját erőből, ill. a pályázaton nyert öszszegből egy 1000m2-es csarnokkal bővítettük raktárterületünket, valamint két oldalvillás targoncára is beruháztunk. Ez lehetővé tette raktáraink teljes átrendezését, az alapanyagok sorokban tárolhatók, melyek között az oldalvillás targonca könnyedén közlekedik és bármelyik rakat leemelhető anélkül, hogy bármely másikat meg kellene mozgatnunk. Összességében számos olyan előny mutatkozik, amely előrevetíti a beruházás megtérülését.

Az új raktározási technológiával a rakatok között közlekedő folyosókat alakítanak ki, így bármelyik rakat könnyen hozzáférhető és helykihasználás szempontjából is gazdaságos. Az új raktározási technológiával a rakatok között közlekedő folyosókat alakítanak ki, így bármelyik rakat könnyen hozzáférhető és helykihasználás szempontjából is gazdaságos.

A raktárterület nőtt, miközben a kihasználtsága is javult, így egyszerre sokkal több árut tudunk raktárról biztosítani. Ez a vevők felé rendkívül rugalmas, gyors kiszolgálást tesz lehetővé, amely biztonságot, megelégedettséget jelent partnereinknek.

- Milyen alapanyagokat tartanak állandó raktárkészleten?
Lambériákból és hajópadlókból szinte az összes ismert méretet és profilt raktárról kínálják. Lambériákból és hajópadlókból szinte az összes ismert méretet és profilt raktárról kínálják.

Az összesen 2300m2-es fedett raktár területünkön kb. 2000m3 alapanyagot tartunk raktáron. Legnagyobb választékunk luc- és borovi lambériákból és hajópadlókból van, ebben országos szinten vezető szerepet töltünk be.

A pályázaton nyert összeg egyik részét két oldalvillás targonca beszerzésére fordították. A rakatok már a német, illetve osztrák beszállítóknál megkapják a Bohács-logóval ellátott fóliát, így érkeznek a telephelyre. A pályázaton nyert összeg egyik részét két oldalvillás targonca beszerzésére fordították. A rakatok már a német, illetve osztrák beszállítóknál megkapják a Bohács-logóval ellátott fóliát, így érkeznek a telephelyre.

Tömörfa termékeink osztrák és német beszállítóktól származnak, mely megbízható folyamatos minőséget garantál. Az összes alapanyagunk szárítva érkezik a telephelyre. Példaként említhetném, hogy csak a 20 mm vastag ságból 23 különbözőféle méret, illetve forma áll rendelkezésre (trapézmintás, softline, kisfózolt stb.), ezek mellett jelentős a raktárkészlet luc és borovi táblásított lapokból, fűrészáruból, vala mint számottevő forgalmat bonyolítunk OSB-lapokból.

- Hogyan történik az értékesítés?

A felhasználók kiszolgálására egyrészt az érdi telephelyükön közvetlenül, másrészt pedig a viszonteladói hálózatokon keresztül történik. Törekszünk a rövid szállítási idő betartására, ami viszonylag könnyű, hiszen szinte minden terméket rögtön raktárról tudunk biztosítani viszonteladóinknak, de néhány nagyobb partnerünk már jól felépített saját raktárkészlettel is rendelkezik.

2009.09.  MAGYAR ASZTALOS ÉS FAIPAR


Bohács Barkács Bt. üzlet
Bohács Barkács Bt. raktárUGRÁS AZ OLDAL TETEJÉRE