2014 sikeres vállalkozói   - írta: CK

Az ÉV VÁLLALKOZÓJA DÍJ KITÜNTETETTJEI között volt 2014-ben cégünk tulajdonosa Bohács Péter


GAZDASÁG


2014-12-16 - Két százhalombattai vállalkozás is szerepel a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének (VOSZ) közép-magyarországi Prima-díjasai között. Év Vállalkozója díjat kapott Bohács Péter, a Bohács Barkács Kereskedelmi Bt. tulajdonosa és dr. Ostorházi László, az Ostorházi Bevonattechnika Kft. ügyvezetője. Mindkét cég a Batta Ipari Park területén működik.


Az átadás pillanata - Bohács Péter (balról) Az átadás pillanata - Bohács Péter (balról)

Bohács Péter 21 éve, 1993-ban alapította a Bohács Barkács Kereskedelmi Bt-t. Kezdetben csak faipari kiskereskedelemmel foglalkozott, majd nagykereskedést is indított. Lakosságot kiszolgáló Érdi üzlete mára piacvezető a régióban, százhalombattai nagykereskedelmi telephelye pedig az első öt hazai értékesítő hely közé tartozik. Az egyre jobb üzleti eredményeket folyamatos fejlesztéssel éri el, aminek érdekében minden pályázati lehetőséget megragad. Pályázati támogatással vásárolta gépeinek, eszközeinek jelentős részét, és pályázati projekt keretében épült a cég egyik battai üzemcsarnoka is. A Bohács Barkács egyébként összesen 3000 négyzetméter fedett csarnokkal és 4000 négyzetméter területű irodaházzal rendelkezik a BIP területén. Összesen 21 alkalmazottat foglalkoztat itteni és érdi telephelyén.
A cégnek a 2008-ban elindult recesszió ellenére is sikerült talpon maradnia, sőt fejlődnie, amit folyamatos termékbővítéssel, illetve a marketing javításával, új üzletkötők alkalmazásával értek el. Nincs más megoldás, mint előre menekülni – fogalmazott Bohács Péter. Az idei évben a fakereskedelem területén már egyáltalán nem lehet válságról beszélni – tette hozzá -, az ágazat 10-15 százalékos forgalomemelkedést produkált. Ezt a maga részéről nem az állami megrendelésekkel magyarázza, mert ilyet ők például nem kaptak. Szerinte inkább arról van szó, hogy a lakosság kereslet indult el pozitív irányba.
A Bohács a jövő évben sem áll meg, hanem megy tovább. Újabb telket vásároltak a BIP területén, ahová egy 9000 négyzetméteres csarnok felépítését, valamint nagyteljesítményű lapszabász gép beszerzését tervezik. A megvalósítás akkor indul el, ha a pályázati lehetőségek is kinyílnak.
Az Év Vállalkozója Díjjal kapcsolatban Nohács Péter elmondta, nagyon büszke a VOSZ elismerésére, és kollégáinak, vevőinek, valamint családjának is köszönettel tartozik érte.

Ostrorházi László elmondta, örömmel vette át az erkölcsi elismerést, amely azonban nemcsak őt és cégtársait, két öccsét illeti, hanem a családjukat, akik elviselik, hogy olykor többet kell dolgozniuk a kelleténél, a munkatársaikat, akik sokszor erejük határáig teljesítenek és pontos, minőségi munkát végző beszállítóikat, akik az olykor hosszabb fizetési határidő vállalásával is kiveszik a részüket az áldozatokból.
A 23 éve alapított családi vállalkozás 2003-ban vásárolt területet a Batta Ipari Parkban, ahol 2013 tavaszán nyitották meg korszerű bevonat-technikai központjukat. A telephelyfejlesztést, eszközbeszerzést és ipari innovációt európai uniós pályázatok és bankhitel segítségével valósították meg. Bár a banki kötelezettségek miatt még mindig "küzdelmes" az életük, újabb fejlesztéseket készítenek elő, és egyre több a megrendelésük.
A cégvezető kiemelte: üzletfilozófiájuk nem a mindenáron történő profitszerzésre, hanem olyan értékekre épül, mint létbiztonság, környezetvédelem, társadalmi szerepvállalás, végső soron az emberi boldogság. Harmonikus környezetre és magas szintű emberi kapcsolatokra törekednek. A cég a KÖVET Egyesület tagjaként sokat tesz a fenntartható gazdálkodásért. Százhalombattára költözés emlékére pedig minden munkatársuk egy-egy sárgabarackfát ültetett a telephelyen. Nyáron közös gyümölcsszüret, novemberben közös kolbásztöltés is kifejezi, hogy valódi közösséget alkotnak.

Forrás: Százhalombattai Hírtükör


Bohács Barkács Bt. üzlet
Bohács Barkács Bt. raktárUGRÁS AZ OLDAL TETEJÉRE