Töretlen fejlődés, fejlesztés

Új raktárépülettel bővült a Bohács Barkács Bt. százhalombattai telephelye


Az 1993-ban családi vállalkozásként alakult Bohács Barkács Bt. A kezdetektől dinamikusan és főként töretlenül fejlődik: beruház, növekszik és mindig előre tekint. Az első igazi áttörést és országos ismertséget az érdi barkács áruház (1000 m2 eladótérrel) és alapanyagbázis létrehozása jelentette. Majd több kisebb fejlesztés után következett Százhalombattán a Batta Ipari Parkban egy újabb telephely (1000 m2-es fedett raktárterülettel) kialakítása. A cég mintegy hat éve foglalkozik alapanyag-nagykereskedelemmel. Minőségi kínálatukkal rövid időn belül a piac jelentős szereplőivé váltak, így egyre nagyobb raktárkapacitásra lett szükségük.


Ennek következtében került sor az újabb beruházásra, az 1000 m2-es új csarnok építésre, valamint az új tárolási technológia bevezetésére, amellyel a bővítésen túl a raktárak kihasználtsága is javult.

Az új beruházással, illetve a cég működésével, alapanyag kínálatával, értékesítéssel és távlati terveivel kapcsolatosan Bohács Péter a cég tulajdonos ügyvezetője adott tájékoztatást.

- Kitartó munkánknak és minőségi kínálatunknak köszönhetően a hat éve elkezdett alapanyag-nagykereskedelmi tevékenységünk oly mértékben növekedett, hogy kinőttük meglévő raktárkapacitásunkat, szükségessé vált a bővítés. A jelen gazdasági helyzet ellenére, hosszabbtávú stratégiánkat szem előtt tartva a fejlesztést választottuk és pályáztunk csarnoképítésre, valamint gépbeszerzésre. Szerencsére, mivel cégünk évekre visszamenőleg, folyamatosan emelkedő, jó pénzügyi mutatókkal rendelkezik, sikerült a pályázat minden feltételének megfelelni és az igényelt összeget elnyerni. Így saját erőből, valamint a pályázaton nyert összegből megépítettük az új 1000 m2-es csarnokot, mellyel fedett raktárterületünk 2300 m2-re növekedett.

A korábbi homlokvillás targoncás technológiánkat is megváltoztattuk, ugyanis két oldalvillás targoncára is beruháztunk. Ez lehetővé tette az alapanyagok sorokban tárolását (ami helykihasználás szempontjából is gazdaságos), a sorok közötti közlekedő folyosókon az oldalvillás targonca segítségével bármelyik rakat könnyen hozzáférhető és leemelhető. A raktárterület növeléssel és a helykihasználásjavításával mintegy 2000 m3 árut tudunk raktárról biztosítani. Kínálatunkban legnagyobb választékunk luc- és borovi lambériákból és hajópadlóból áll. Szerénytelenség nélkül állíthatom, hogy ezen a téren országosan is élen já runk.

A raktárbővítéssel megvalósítható nagy raktárkészletnek köszönhetően vásárlóink számára rendkívül gyors és rugalmas kiszolgálást, rövid határidőkkel tudunk biztosítani. A felhasználók kiszolgálása egyrészt érdi telephelyünkön közvetlenül, másrészt viszonteladói hálózatunkon keresztül történik. A fejlesztés sok előnye - raktározási kapacitás bővülése, az új technológiának köszönhető raktározási kihasználtság javulás, a szinte minden termékre vonatkozó azonnali, raktárról való kiszolgálás biztosítása - a beruházás rövid távú megtérülését jelzi. Ezen túlmenően munkahelyteremtést is eredményezett, amely különösen a mai válságos időszakban ugyancsak nem elhanyagolandó szempont. Természetesen a mostani beruházás nem azt jelenti, hogy megállunk, hosszú távú terveink eléréséhez ezt egy újabb, ám nagyon jelentős lépcsőfokként értékeljük. Számunkra az előre tekintés, fejlesztés, partnereink és a piaci igényeinek szem előtt tartásával meghatározó.
Példaként említhetném, hogy csak a 20 mm vastagságból 23 különféle méret, illetve forma áll rendelkezésre (trapézmintás, softline, kisfózolt stb.), jelentős a raktárkészletünk luc- és borovi táblásított lapokból, fűrészáruból, de OSB lap forgalmunk is számottevő. Tömörfa termékeink az állandó kiváló minőséget és folyamatos szállítást garantáló osztrák és német beszállítóktól szárítva érkeznek telephelyünkre.

hírfa 2009/11-12


Bohács Barkács Bt. üzlet
Bohács Barkács Bt. raktárUGRÁS AZ OLDAL TETEJÉRE